Nuon Solar Team
In sponsoring van het eerste studententeam van de TU Delft dat met een zelfgebouwde auto op zonne-energie meedeed aan de World Solar Challenge in Australië, zag ik een grote kans voor profilering van Nuon op het gebied van duurzaamheid.

De studenten schreven een brief en ik nodigde ze uit voor een gesprek. Al snel werd me duidelijk: dit klopt als een bus. De studenten gingen op zoek naar de meest efficiënte zonnecellen ter wereld, wat het sponsorbedrag enigszins verhoogde, maar ook meedoen om te winnen mogelijk maakte. En winnen deden ze!

Jonge, enthousiaste studenten die in Australië hun droom gingen waarmaken. Een vierdaagse race waarin het Nuon Solar team aan kop ging en iedere avond het journaal haalde. Het vrij suffige imago van alternatieve energie ontwikkelde zich naar hip, vlot en jong.

En het bleek een van de meest succesvolle PR-campagnes ooit voor Nuon. Als de fit van maatschappelijke sponsoring met het merk goed is, dan is er een echte win-win. Nog altijd is Nuon hoofdsponsor van dit mooie duurzame studenteninitiatief.

Lees op Frankwatching: De pr-kansen van maatschappelijke sponsoring

Periode: 2000-2001
Skills: Gut-feeling, PR, nieuw perspectief creëren, projectmanagement